tisdag 31 mars 2009

Château Bouscassé

Detta vin brukar ofta finnas med i listor av viner att ha när man skall lagra vin. Jag testade detta vin i helgen för 3:e gången, dock inte till en smakrik rätt av vilt eller nöt utan till en fiskgryta. Smakrik var den absolut och vinet passade mycket väl till denna anrättning.

Jag tror att vinet kommer mogna mycket väl och måste nog köpa på mig några flaskor att gömma där det är mörkt och kallt.

söndag 22 mars 2009

Irony

Irony, bra namn på ett vin från USA som jag blev bjuden på igår. Jag blev synnerligen överraskad, igen måste tilläggas, då viner från USA inte direkt funnits med på min topplista.

måndag 16 mars 2009

Kronstam om Rioja

I söndagens DN skriver Kronstam en hel del om Rioja viner, något för den intresserade att ta del av. Veckans lista över viner innehåller ett Rioja vin, som han anser vara ett fynd, samt en del viner som kan lagras.

söndag 8 mars 2009

Vilken trevlig kväll

Jaha, då var det avklarat. En trevlig middag, trevligt sällskap och mycket goda smaker. Vi inledde med en Faustino -82, drack sedan en -95:a och återvände sedan till en -82:a igen.

Sammanfattningsvis kan sägas att 13 år extra lagring gör att det händer en hel del med vinet. 95:an är ett mycket trevligt vin men känns nästan lite omoget och vilt i jämförelse med en -82:a, som har blivit mycket välbalanserat.

torsdag 5 mars 2009

Nedräkning

Bara ett par dagar kvar innan det är dags, det kommer att bli en upplevelse. Det enda som kvarstår är att välja ett vin som kan dricka efter de två Rioja vinerna, en inte alltför lätt uppgift då de är väldigt smakrika.

Kenth Söderström

söndag 1 mars 2009

Äntligen

Nu är det bestämt, nästa helg ska vi ha Faustino provningen som tidigare blivit uppskjuten.