onsdag 28 januari 2009

Goda viner från USA?

En av mina grannar kom hem från en längre vistelse i USA för ett tag sedan. Han är en finsmakare, gällande både mat och dryck, och döm av min förvåning när han sade att han hade köpt med sig något gott rött från USA.

Det kommer att bli mycket intressant att avsmaka detta, vad det nu än må vara till helgen.

Kenth Söderström

fredag 23 januari 2009

Uppföljning Marqués de Arienzo

Vinet var absolut till fylles, dock inte i paritet med en väl lagrad Faustino. Maten och vinet balanserade varandra väl men jag har väl helt enkelt blivit bortskämd; jag har ännu inte druckit något vin som klassat ut Faustino 1 -82.

Kenth Söderström

onsdag 21 januari 2009

Marqués de Arienzo Reserva


Köpte en flaska av detta utsökta vin inför helgen, det vankas lite spanska tilltugg och då behövs ett riktigt gott vin till detta. Även om detta vin är en Reserva så vinner det inte på lagring enligt Systembolagets hemsida, så då är det väl bara dumt att vänta i onödan på att avnjuta det.

Kenth Söderström

söndag 18 januari 2009

Gott och trevligt

Fredagens middag var mycket trevlig och vinerna därtill likaså. 2 Rioja viner, ett italenskt vin samt ett franskt, nämligen Château Bouscassé. Detta vin brukar rekommenderas som ett bra vin att lagra. Jag och värden tyckte nog att det behövde några år till på nacken då vinet var högst medelmåttigt, även om prislappen för en flaska precis nått över 3-siffrigt.

torsdag 15 januari 2009

Provsmakning innan lagring

I morgon är det dags att göra inköp till lagringen; några av de viner som kommer att lagras kommer med all säkerhet att testas i morgon kväll innan en större numerär köps in. Vi kommer att välja viner från Rioja, Reserva viner i en lagom prisklass.

Kenth Söderström

onsdag 14 januari 2009

Vinprovare

Intresset för vin ökar från år till år. Nu märks det till och med i systembolagets statistik över sålda produkter.

Fick ett tips om en länk till http://www.vinprovare.se/, en hemsida där vinintresserade kan dela med sig av tips och erfarenheter till varandra.

Jag antar att det är dags att registrera sig.

Kenth Söderström

tisdag 13 januari 2009

Dags för val av vin till lagring

På fredag är det dags att välja de viner från Rioja som ska lagras i min kompis nyinköpta vinkyl. Detta kommer att bli spännande, även om det kommer att ta ett tag innan vi får reda på svaret.

Jag har gjort mina val och hoppas att de kommer bli de viner som får tillbringa några år i mörkret.

Kenth Söderström

Beställningar

Var förbi på Systembolaget härom dagen, skulle äntligen beställa ett vin som den gode Kronstam rekommenderat för ett par år sedan. Jag minns fortfarande produktnumret så det kunde väl inte vara så svårt tänkte jag.

När jag kom dit fick jag reda på att det var slut från leverantören. Man tjänar inget på att vänta.

fredag 9 januari 2009

En god present


Min yngsta svåger firade nyåret i Spanien. Innan avfärd hemåt ringde han och bad om lite tips inför det sundande skinkköpet. När vi sågs kom han med ett bakben,7 kg, underbart doftande serranoskinka.


Nu i helgen kommer den att avsmakas med en god årgång Marqués de Cáceres. Skinkan har i och för sig redan avsmakats, det gick helt enkelt inte att hålla sig.


Kenth Söderström


onsdag 7 januari 2009

Att lagra vin

Fick under julhelgen ett SMS från en vän som har köpt en vinkyl och ville ha förslag på bra viner att lagra. Han befinner sig i en Rioja period så han frågade helt enkelt om jag hade några intressanta förslag. Jag ville naturligtvis vara mer specifik än att bara svara att alla reserva viner går utmärkt att lagra, så jag gör en lite djupare undersökning.

Kenth Söderström

måndag 5 januari 2009

Magi a' la Marqués de Vitoria

Det blev inte så att flaskan öppnades på julafton, utan på nyårsafton. Men snacka om att det var en succé. Vinet hade lagrats mycket väl, var lite lättare än jag hade förväntat mig samt med all det karaktäristiska som ett bra vin från Rioja skall ha.

Vinet får i vilket fall en stark rekommendation.

Kenth Söderström